KFW banka donirala Jagodini cisternu vrednu 180.000 evra

Nemacka razvojna banka KFW donirala je danas Javnom komunalnom preduechu „Standard“ u Jagodini vozilo cisternu vrednu 180.000 evra, proizvedenu u Preduzecu „Vatrosprem“ u Srbiji.
Vozilo je danas direktoru „Standarda“ Draganu Lukicu, predao izvrsni direktor „Vatrosprema“ Dusan Rakic, a svecanosti je prisustovao gradonaccelnik Jagodine Ratko Stevanovic.
Recc je o specijalnom multifunkcionalnom vozilu, objasnio je novinarima Lukic i zahvalio se KFW banci na donaciji.
„Lokalna samouprava vodi raccuna o svojim gradjanima a ovo vozilo che biti u sluzzbi gradjana“, rekao je Stevanovic.
On je potsetio da KFW banka u Jagodini keditira rekonstrukciju vodovoda, a vrednost radova je 553.500.000 dinara, od kojih su 150.000.000 dinara donacija Vlade Nemacke.
Zahvaljujuci tim sredstvima Jagodina je u prosle dve godine, u celosti zamenila cementno azbestne cevi vodovoda u duzzini vechoj od 20 kilometara, savremenim ekolosskim, i krajem prossle godine zavrssila reknstrukciju Izvorissta vodovoda u Ribaru, sa izgradjena tri nova bunara.
Radovi na vodovidu che biti nastavljeni u proleche a u planu je i rekonstrukcija Centra za prociscvanaje otpadnih voda, koja se, takodje funansira donacijom Vlade Nemaccke i kreditom KFW banke, dodao je Stevanovic.
Rakic je ocenio da je veoma vazzno ssto se KFW opredelila za vozilo koje je proizvedeno u Srbiji, gde su zaposleni radnici iz Srbije i potsetio da je fabrika u kojoj je proizvedeno vozilo svaga 80 kilomatara od Jagodine.
da/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*