Kakve obrve pristaju Vašem obliku lica?

Obrve daju neki poseban pečat čitavom licu i bez njih ne bismo imali izraz kakav imamo sada. Ako su neproporcionalne sa osatlim delovima lica, mogu da izgledaju neženstveno i neprirodno.
Različiti oblici obrva mogu da promene naš izraz lica, mogu da učine da nam pogled izgleda tuzno ukoliko su previše spustene ili da oko bude otvorenije ako su podignute na sredini.
Da li znate koji oblik obrva najbolje pristaje vašem licu?
Uz pomoc saveta stručnjaka, šminkera i kozmetičara možete i same oblikovati svoje obrve.
Svakako, najbolje bi bilo da oblikovanje obrva prepustite stručnjacima, ali obzirom da zivimo brzim tempom, nekada, svakoj od nas, nedostaje vreme za posetu kozmetičkim salonima.
U daljem tekstu pročitajte nekoliko saveta kozmetičara o oblikovanju obrva prema Vašem obliku lica.

 

Obrve za četvrtanrm_1409837572-paul-and-joe-eyebrow-guidesto i izduženo lice

Za ove oblike lice bilo bi najbolje da izbegavate visoki luk. Umesto toga odaberite umereno debele obrve (ni pretanke, ni predebele) sa blagim lukom koji će izgledati prirodnije i ujednačiti celo lice. Cilj je da učinite čelo širim nego što zaista jeste.

Obrve za okruglo lice

Ako je vaše lice okruglo, možete da budete fleksibilniji po pitanju oblikovanja obrva. Idealno bi bilo da odaberete srednji luk nešto tanje širine jer ćete na taj način vizualno stanjiti lice, ali nemojte da preterate i završite sa tankom crtom.

Obrve za ovalno lice

Žene sa ovalnim licem retke su kojima visoki luk odgovara jer je stvoren za njih! Nešto tanji visoki luk prikovaće svako oko za vaše lice.

Obrve za izduženo i srcoliko lice

Previsoki luk obrva podariće osobama izduženog i srcolikog oblika lica “začuđeni” izgled, kao da su nedavno bili na fejsliftingu koji je previše zategnuo njihovu kožu. Za ovakvo lice idealne su ravnije obrve srednje debljine s blagim lukom.

 

Tekst uredila: Anđelija Pavlović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*