Jedinstvena Srbija će učestvovati u dijalogu o Kosovu i Metohiji

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma kaže da će stranka na čijem je čelu učestvovati u dijalogu o Kosovu, zato što je cilj da se pronađe rešenje koje će uvažiti realnost s jedne i interese Srbije i srpskog naroda s druge strane, odnosno etničko pravo Albanaca i istorijsko pravo Srba.
U pisanoj izjavi za medije Marković kaže da je inicijativa mudar i pragmatičan potez predsednika Srbije, te navodi da je znao i to što je on rekao da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rešenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova.
„JS će aktivno učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog i smatramo da svi odgovorni političari, bez obzira da li su na vlasti ili opozicija, treba da prihvate poziv predsednika Srbije, jer se radi o pitanju koje je daleko od dnevne politike. Kosovo i Metohija je naše vekovno pitanje i tako ga treba posmatrati”, naveo je Marković.
U izjavi, koja je poslata sa privatnog mejla novinara TV „Palma plus” Steve Grkiniće, navodi se i da JS smatra da to isto trebna da urade i kosovski Albanci, i da i oni pokrenu unutrašnji dijalog, koji će uvažiti i albanske i srpske interese”.
Tekst preuzet od Tanjuga

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*