JAGODINSKA BIBLIOTEKA U PETOJ BRZINI NA KRAJU 2017. GODINE

Narodna biblioteka u Jagodini je na najbolji mogući način završila uspešnu 2017. godinu. Dokazavši još jednom da je nezaobilazni faktor kulturne scene grada Jagodine, biblioteka je krajem prošle godine odlučila da još jednom nagradi svoje verne čitaoce popustom od čak 40% na cenu upisa.
Odziv je bio fantastičan i Jagodinci su još jednom pokazali da vole svoju biblioteku i veruju joj. Furioznim tempom, zaposleni u biblioteci su čak za 25% premašili rezultat slične akcije prošle godine upisavši u biblioteku – za nešto više od deset radnih dana – čak 512 Jagodinaca!
Najviše upisanih članova, negde preko trećine od ovog broja, pripada kategoriji zaposlenih lica. Ova činjenica pokazuje da je baš čitanje jedna od omiljenih aktivnosti naših sugrađana u slobodno vreme. Odmah iza ove kategorije po broju upisanih su penzioneri i nezaposleni Jagodinci, a njihov broj je skoro identičan broju upisanih jagodinskih školaraca.
Podestićemo da je biblioteka ove godine sopstvenim sredstvima i sredstvima Grada Jagodine kupila knjiga za blizu 300.000 dinara i da se ta nabavka vršila uglavnom prema dezideratima – željama koje su korisnici izneli jagodinskim bibliotekarima. Ovu praksu nastavljamo i dalje, pa pozivamo članove koji možda još uvek nisu upoznati sa ovom mogućnošću da i dalje iskazuju svoje želje, a jagodinski bibliotekari će se, kao i uvek, potruditi da te želje ispune.

Milun Vasić
Odeljenje za kulturno.obrazovne programe
i podsticanje čitanja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*