JAGODINCI U PARALIJI

U organizaciji Skupštine grada, u Grčku su, pored privrednika i političara, krenuli i studenti, poljoprivrednici, pčelari, vaspitači, vatrogasci i vlasnici samostalnih radnji iz Jagodine. Oni će u Paraliji i tom delu Grčke ostati do 30. maja, a troškove boravka pokrivaju donatori.
„Cilj putovanja je jačanje ekonomske saradnje, povećanje proizvodnje, sticaja novih iskustava i znanja, podsticaj zapošljavanja, ali i učvršćivanja političkih, bratskih i prijateljskih veza srpskog i grčkog naroda“, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma.
„Pčelari će posetiti najveće pčelare pod Olimpom, a u Solunu će razgledati savremeno opremljen market za pčelare. Poljoprivrednici, vlasnici staklenika i plastenika, posetiće najveće proizvođače povrća pod plastenicim u tom delu Grčke, vlasnici samostalnih trgovačkih radnji će posetiti svoje kolege da bi im „ukrali znanje“, a vaspitači predškolske ustanove. Prvi put putuju i vatrogasci“, naveo je Marković.
Među putnicima su i odbornici Skupštine grada i lokalni čelnici političkih partija.
„Političari i privrednici će imati nekoliko sastanaka sa kolegama u Solunu, posetiće jednu ili dve fabrike i do sada se nikada nije desilo kada tako brojna delegacija ode u neku države da ne napravimo neki posao i neku ekonomsku saradnju“, rekao je Marković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*