JAGODINA GRADI SOLITERE

Jagodina će krajem sledeće godine dobiti dva najviša solitera u Centralnoj Srbiji. Reč je o izgradnji stambenog kompleksa čije će zgrade imati po 25 spratova.
Ideja lokalne samouprave je da kroz sa saradnju sa investitorima pruži mladim bračnim parovima priliku za rešavanje stambenog pitanja po povoljnijim uslovima.
Ideju za izgradnju najviših solitera prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma dobio je u Belorusiji. On ističe da je grad poslednjih godina napravio povoljan ambijent za investiranje, a izgradnja dva solitera od po 25 spratova mogla bi da reši stambeno pitanje mnogih bračnih parova iz Jagodine.

„Cena tih stanova po kvadratu će biti 499 evra. U ovom trenutku to je jeftinije za 200 evra po kvadratu od stanova koji se prodaju u Jagodini u poslednje dve, tri godine i mi ćemo biti prvi grad u Srbiji koji će otpočeti izgradnju takvih stanova zahvaljujući kompaniji Karić koja nam je i dala takvu ponudu“, kaže Marković.
Na poslednjem popisu iz 2012. utvrđeno je čak 440 porodica više nego 2002 godine. Iz gradske uprave ističu da stanove u Jagodini poslednjih godina kupuju i stranci.
„Zahvaljujući toj investiciji stvoriće se uslovi da stanovništvo ovog grada lakše reši svoja stambena pitanja i to po mnogo povoljnijim cenama, a takođe će se stvoriti i uslovi da se u postupku javne nabavke pruži mogućnost lokalnim firmama i lokalnim izvođačima da se jave na konkurs za javne nabavke. Time će se zaposliti i još veći broj ljudi“, kaže Vedrana Ljubanić, sekretar Skupštine Jagodine.
Lokacija na kojoj je planirana izgradnja solitera smeštena je u samom centru turističkog kompleksa Jagodine.
Na parceli od 80 ari gradiće se dve najviše zgrade u Centralnoj Srbiji. Ove zgrade imaće po 25 spratova a u komšiluku ovih budućih solitera već se nalazi Akva park, Zoološki vrt, stadion i Muzej voštanih figura.
Izgradnja jagodinskih nebodera otpočeće u martu 2018. dok se završetak radova očekuje krajem sledeće godine. Prosečan stan imaće oko 55 kvadrata a celokupna površina dva solitera iznosiće oko 45.000 kvadratnih metara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*