Едукација „Основни појмови економије за новинаре“ у Параћину

У Параћину ће, током наредне седмице, бити одржан стручни скуп „Основни појмови економије за новинаре“ у организацији НОВОСТИ ДАНА.РС ДОО из Ниша.
Стручни скуп је замишљен као едукација новинара и других радника у средствима јавног информисања о основним појмовима економије, врло присутним у новинским текстовима, радио и телевизијским емисијама, као и у информативним садржајима на интернету.
На скупу ће учествовати, у својству предавача, Драгана Костић, дипломирани економиста из Ниша с двадесетогодишњим радним искуством на пословима финансија, рачуноводства и пословног извештавања. У свом излагању, Драгана Костић ће учесницима појаснити појмове економске струке у финансијско-рачуноводственој области.
Тамара Михајловић, менаџер у економији из Параћина и познати књиговођа, изложиће учесницима основне књиговодствене појмове.
Предавач на стручном скупу „Основни појмови економије за новинаре“ биће и Љубомир Костић, магистар економских наука из Ниша, чије излагање ће бити посвећено појмовима опште економске теорије, националног рачуна, јавних финансија, монетарне теорије и политикеи политичке економије.
Предвиђене су и практичне вежбе и провере знања, као и дискусија учесника о теми скупа.
Стручни скуп ће бити одржан у просторијама Хотела „Петрус“ у центру Параћина, у четвртак 7. фебруара 2019. године од 15 до 19 часова, у петак 8. фебруара у исто време, и у суботу 9. фебруара 2019. године од 8 до 16 часова.
Позивамо новинаре и друге раднике медија из Параћина и Поморавља, као и све остале заинтересоване, да узму учешћа у стручном скупу.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*