НА ДВОРАНСКИМ МИТИНЗИМА У БЕОГРАДУ ЈАГОДИНСКИ ДВОЈАЦ И ДАЉЕ ПОБЕЂУЈЕ

БЕОГРАД – Током викенда одржана су отворена међународна првенства Београда у дворани на којима су поред наших, учествовали и такмичари из неколико суседних земаља. Међу учесницима били су и јагодински атлетичари који и даље постижу врло добре резултате и побеђују.
Мушки „двојац“ АК Вожд – репрезентативац Давид Јовановић и његов наследник Страхиња Радојевић настављају са победама. Тако је Давид у суботу на сениорском првенству освојио своју прву сениорску победу и то у трци на 400 метара. Он је резултатом 50,70 секунди био недостижан за све ривале укључујући и сениорског репрезентативца Србије у овој дисциплини Ивана Марковића из Партизана, старијег пет година! Давид је мало спорије провукао првих 200 метара па му је и крајњи резултат слабији четири стотинке секунде од личног рекорда. Међутим, има времена за поправке као и за трку испод 50 секунди.
На најкраћој деоници, у трци на 60 метара, Давид је истрчао свој нови лични рекорд (7,34 секунди) али и ту може много боље јер није баш најбоље стартовао. У целини, Давид је у доброј форми и наредне две недеље, када су на програму два најважнија домаћа такмичења – сениорско и јуниорско државно првенство – од њега треба очекивати високе пласмане и медаље.
Четири године млађи Страхиња Радојевић сутрадан је на пионирском првенству према очекивању победио у скоку у даљ са најбољим скоком од 6,06м. И он је скочио нешто слабије у односу на лични рекорд (6,11м) али је и овога пута, међу 14 противника колико су му изашли на мегдан, он једини забележио скок од преко шест метара. У трци на 60м препоне био је нешто слабији, пошто је то нова дисциплина за њега и на крају освојио пето место са резултатом 9,38 секунди. Очигледно је да му за препоне недостаје искуства али радује да његови противници имају заиста минималну предност у односу на њега и да ће их врло брзо превазићи и у овој дисциплини.
Женски део клуба – Тијана Ђурђевић и Миа Милић биле су слабије у односу на мушки али треба рећи да је код сениорки Тијана успела да се пласира у финале трке на 60 метара са најбољим овогодишњим резултатом 8,08 секунди али је у финалу лоше стартовала и на жалост стигла последња, осма на циљ. Ипак, радуеј чињеница да је међу сениоркама била најмлађа учесница финала и да њено време тек долази. Њена другарица Миа Милић истрчала је лични рекорд на 200 метара (29,13 секунди) а на најкраћој деоници је „заспала“ на старту те је трчака четири стотинке секунде слабије у односу на свој лични рекорд мада је спремна за знатно бољи резултат. Њу оправдава ћињеница да је још увек млађа јуниорка и да нема довољно искуства за такмичења у дворани.
Наредног викенда на програму је првенство Србије за јуниоре и јуниорке на коме ће усчествовати и група атлетичара Вожда.

Љ.Г.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*