ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У БЕОГРАДУ ДАВИД ОСВОЈИО ДВЕ МЕДАЉЕ!

БЕОГРАД – Током викенда одржано је првенство Србије у дворани у конкуренцији јуниора и јуниорки. Учествовало је преко 300 такмичара и такмичарки из 42 клуба широм Србије а ван конкуренције наступили су и такмичари из Бугарске, Црне Горе, БиХ, Хрватске и Македоније. Конкуренција је била веома јака тако да је требало много труда да би се дошло до медаља.
На овом првенству наступили су и троје атлетичара јагодинског Вожда који су освојили две медаље и оставрили пласман у финале. За медаље је био задужен репрезентативац Давид Јовановић који је у трци на 60м препоне освојио сребрну а у трци на 400 метара бронзану медаљу. Пласман у финале трке на 60 м остварила је Тијана Ђурђевић а на првенству је учествовала још спринтерка Миа Милић.
Давид је у трци на 60м препоне опет остао без титуле првака и то за свега три стотинке секунде. Он очигледно има пех када је у питању титула првака Србије јер је ово већ трећи-чртврти пут да му титула измиче „за длаку“. Овога пута истрчао је добар резултат – 8,34 секунде и водио је до финиша трке али га је у самом циљу претекао атлетичар земуске Младости и то за само три стотинке секунде. Додуше, треба свакако нагласити да је и ово велики успех јер док су се његови конкуренти из Београда лагодно припремали у тој истој дворани Давид је у Јагодини тренирао по снегу и по плочицама (!) у ходнику хале спортова, у патикама и на само три препоне. Наравно, огромна предност била је на страни противника али они су, упркос томе, на једвите јаде савладали Јагодинца.
У трци на 400м слична ситуација с тим што је Давид стигао трећи на циљ са врло малим заостатком за Ђорђевићем из Новог Сада и Мандићем из Црвене звезде. Наравно, и овде треба рећи да су прва двојица редовно тренирала у дворани (Ђорђевић само што се вратио са припрема у Будимпешти) док Давид није имао где да ради дуже деонице те није ни чудо што му је понестало снаге у финишу. По речима тренера јагодинских атлетичара Љубише Гајића доста се очекује од завршетка дворане у Ћуприји. Кад буде било могуће тренирати у тој дворани, и Јагодинци ће имати прилике да нормално тренирају целе зиме па ће тако не само постати равноправни са Београђанима и Новосађанима већ ће их, као и раније, све чешће и побеђивати.
Тијана Ђурђевић одлично је трчала квалификације трке на 60м и са својим најбољим резултатом 8,05 секунди као пета ушла у финале. Међутим, у финалу је опет направила неколико грешака и стигла тек седма на циљ са резултатом 8,14 секунди. С обзиром да јој није први пут да добро трчи у квалификацијама а знатно славбије у финалу тренеру Гајићу предстоји детаљна анализа шта се то дешава са младом спринтерком те он не успева да оствари резултат за који је спремна. Овде није само трема у питању јер она има већ дуги стаж као такмичарка већ има и других разлога, видеће се којих. То се исто односи и на млађу јуниорку Миу Милић која је слабо трчала већ у квалификацијама (8,77 секунди – најслабији резултат ове сезоне) али је код ње очигледно у питању велика трема и то она негативна што није ни чудо јер она има још увек врло кратак такмичарски стаж. Дакле, Јагодинци са нестрпљењем очекују завршетак дворане у Ћуприји а онда ће бити по оној народној „ком опанци, ком обојци“.
Наредног викенда на програму је првенство Србије за јуниоре и јуниорке на коме ће усчествовати и група атлетичара Вожда.

Н.П.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*