DINAMIČNO EU PREPODNE U BIBLIOTECI

U utorak, 27. marta, u prostorijama Narodne biblioteke u Jagodini održan je prvi interaktivni kviz za srednjoškolce. Kviz je održan kao deveti susret u okviru projekta „U korak sa Evropom“ i predstavljao je inovativan i zanimljiv način edukacije mladih o koristi od procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Autor kviza na platformi Kahoot, Ivan Simić, inače predsednik Upravnog odbora NVO Ekozon i dugogodišnji omladinski aktivista, na početku radionice je izneo nekoliko činjenica o tome kako studirati, učiti, volontirati ili jednostavno putovati po Evropi koristeći obrazovne kapacitete EU koji su stavljeni na raspolaganje Srbiji tokom pristupnog procesa. Sve te informacije su zapravo bile odgovori na predstojećem kvizu.

Potom su se omladinci podelili u sedam ekipa, dali nazive svojim ekipama i kviz je mogao da počne. Sve do pred kraj kviza vodila je ekipa „Tri musketara“, da bi ih u pravom foto-finišu na kraju pretekli „Ekipa 3“ i „ASP“. Mladi Jagodinci su pokazali zavidno znanje o EU, a pomoću flajera koji su im podeljeni tokom kviza, to znanje će podeliti i sa vršnjacima koji nisu mogli da prisustvuju današnjem kvizu.

Ipak, više od flajera, sa sobom su poneli utiske sa kviza tokom kojeg su zavirili u EU – na dinamičan i njima blizak način, uz pomoć savremenih tehnologija.

Projekаt „Evropа zа mene“ sprovodi Evropski pokret u Srbiji sа pаrtnerimа sа idejom dа se grаđаnimа pruže proverene i korisne informаcije o procesu evropske integrаcije Srbije i pokrenu teme znаčаjne zа grаđаne u tom procesu. Projekаt podržаvа Delegаcijа Evropske unije.

Milun Vasić

Odeljenje za kulturno-obrazovne programe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*