,, DANI VINA“ U TREŠNEVICI

PRIZNANJA PESNICIMA
Uručenjem nagrada sa Festivala vinske poezije u Domu kulture u Trešnjevici uručena su priznanja najboljima sa pesničkog konkursa čime je okončana oovogofdišnja tradicionalna manifestacija ,,Dani vina“.
Odlukom žirija koji su sačinjavali prof. Vojkan Ristić i književnici Nedeljko Popadić i Ljubomir Ćorilić ( predsednik) prva nagrada pripala je Ivanu Gaćini iz Zadra, druga Mirjani Ranković Luković iz Čajetine, a treća Predragu Antiću iz Beograda. Pohvale su dodeljene Vladi Iliću Tašanoviću iz Jagodine, Zvezdani Milosavljević iz Ćuprije i Radmili Milojević iz Paraćina, a specijalne nagrade Miladinu Vukosavljeviću iz Ljubića kod Čačka i Vesni Andrejić Mišković iz Slavonskog Broda.
U konkurenciji osnovaca Srbije od prvog do četvrtog razreda prva nagrada pripšala je Aleksandru Stojanoviću iz Paraćina, druga Mini Milanović iz Paraćina, dve treće Matehi Lalić iz Striže i Jovani Petrović iz Paraćina. U konkurenciji osnovaca od petog do somog razreda prva nagrada dodeljena je Stevanu Radisavljeviću iz Buljana, druga Luki Kostiću iz Paraćina a treća Sari Rakić iz Paraćina.
Dodeljeno je i više pohvala a pohvaljeni su i učitelji i predmetni nastavnici koji su poslali najveći broj pesama na temu ,,Groždje i vinogradi“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*