CURIJA SREDJUJE SVOJE REKE

Ono što sada radimo je čišćenje kompletne regulacije i otkrivanje ove lepe kamene regulacije koja je urađena još pre 20-30 godina. Dakle, kompletnu deonicu Ravanice kroz Ćupriju ćemo očistiti i Ćuprija će kroz narednih nekoliko meseci postati potpuno zaokružena što se tiče bezbednosti i visokih voda – izjavio je direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović tokom današnje posete Ćupriji.
Puzović je u društvu predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića obišao sanirane deonice regulisanog dela korita Ravanice, najavivsi nameru da ideju o silasku cupricana na reku sto ce posebno obradovati pecarose.
Dobru saradnju između lokalne samouprave i JVP „Srbijavode“ posebno je istakao Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija, najavivši da će ovaj pozitivni trend u saradnji da se naredne godine proširi i na pojas Velike Morave.
-Svaki put kad smo imali neki problem, mi smo istog momenta imali reakciju „Srbijavoda“. Sve ono što smo dogovorili u prethodnom periodu, sada se realizuje, a danas dogovaramo šta ćemo da radimo u nekom narednom periodu. Srećan sam što ćemo uskoro da dobijemo Ravanicu onakvu kao što je izgledala pre dvadeset godina, od kada njena regulacija nije održavana kako je trebalo. Verujem da ćemo od sada, uz odličnu saradnju sa JVP „Srbijavode“, da održavamo našu reku Ravanicu. Pričali smo takođe i o nekim novim projektima vezanim za Moravu i za novi most, tako da će, uz podršku direktora Puzovića i preduzeća „Srbijavode“, opština Ćuprija biti bezbedna od visokih voda – rekao je Erić, izrazivši uverenje da će radovi na koritu Ravanice umnogome pozitivno da doprinesu i samoj estetici grada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*