CUPRIJA PODIZE SPOMENIK KNEZU LAZARU

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je da će ta opština podići spomenik knezu Lazaru na Vidovdan 2019, kada je i 630. godišnjica Kosovskog boja, iz 1389. godine.
Spomenik će biti postavljen na ulazu u Ćupriju sa autoputa i gledaće ka manastiru Ravanica, zadužbini kneza Lazara, u kojoj se nalaze njegove mošti.
Kako je ranije najavljivano, spomenik će biti visok oko 12 metara sa postamentom i biće sličan spomeniku postavljenom u Kosovskoj Mitrovici.
„Pribavili smo svu potrebnu dokumentaciju tako da ćemo do sledećeg Vidovdana imati spomenik knezu Lazaru na ulazu u Ćupriju“, kazao je Erić.
Dodao je da su izmenama plana generalne regulacije, koji je na javnom uvidu, predvideli dve saobraćajnice koje između imaju zelenu površinu.
„Ovim planom predviđen je i prostor za novi most, kao i izmeštanje regionalnih puteva čime će Ćuprija dobiti pešačku zonu u centru grada“, rekao je Erić.
Erić je naveo da će Ćuprija u budućnosti biti kombinacija rimskog grada Horeum Margi, srednjovekovnog grada Ravno i moderne Ćuprije, što će grad učiniti atraktivnim u turističkom smislu i dobrim za život.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*