ĆUPRIJA-ERIC PRIMIO DELEGACIJU IZ KINE

У посети Ћуприји боравила је кинеска привредно-политичка делегација округа Шу Јанг. Делегацију је предводио бивши гувернер округа Шу Јанг Биен Ђенђун, који је уједно и секретар комунистичке партије ове кинеске области.

Ради се о округу Шу Јанг који се налазу у провинцији Ђан Су. Овај део Кине последњих година бележи најбржи развој, у економском и привредном погледу. Компанија “Еурофибер”, која у Ћуприји има своју фабрику, долази из округа Шу Јанг.

Приликом прошлогодишњег боравка председника Ерића у Кини потписан је споразум о сарадњи, који је сада верификован и у Ћуприји. Циљ посете је успостављање дубље сарадње у областима политике, привреде и образовања.Председник Ерић са сарадницима упознао је госте са историјатом града на Великој Морави и његовим економским, привредним, туристичким, културним и спортским потенцијалима. Највише је било речи о привредној сарадњи, па је у вези с тим председник Ерић нагласио да ће кинеским партнерима нарочито бити занимљив кинески индустријски парк, који је у плану, за шта је одобрење дала и Влада Rепублике Србије. Такође, председник Ерић је кинеску делегацију упознао и са будућом индустријском зоном у Добричеву, и свиме што ће она пружити потенцијалним инвеститорима.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*