U BOGATICU PROMOVISANE KNJIGE MILANE DAVIDOVIC

​​У Богатићу 15 . јуна 2018 . године одржана је промоција две песничке књиге Милане Давидовић : Два пупољка једне руже , ђердани од стихова …
У Свечаној сали СО Богатић промовисане су пета и шеста збирка песама “Испод трепавица” и “Песмарење”, песникиње Милане Давидовић из Богатића.
Сала је била премала да прими све заљубљенике и љубитеље лепе писане речи ,
те су многи престајали на ногама , решени да остану до краја .
Организатор се побринуо да промоцију украсе и хор и певачке групе , музика и игра .
На почетку промоције наступио је Мачвански хор – песмом из Литургије Св . Јована Златоустог , а и током промоције песмом – Удаде се Јагодо итд…Иначе, Милана је учесник и добитник награда на многим међународним песничким конкурсима. Љубав према поезији и писању гаји још од раног детињства. Пише и песме за децу, а неке од њих налазе се у Међународној збирци песама и прича за децу „Загрли живот“, у зборнику„Трагови у песку“, као и у Антологији дечије поезије. Октобра 2016. године, постала је члан Светског удружења песника, са седиштем у Италији,чији је оснивач Силвано Бортолаззи, који је три пута номинован за Нобелову награду из области културе. Милана је један од оснивача и председник Удружења писаца “Јанко Веселиновић” из Богатића. Њена поезија је поезија љубави.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*