АТЛЕТИЧАРИ ВОЖДА РАДЕ ПУНОМ ПАРОМ ДАВИД НАЈСПРЕМНИЈИ

ЈАГОДИНА – Атлетичари јагодинског Вожда тренирају пуном паром и са оптимизмом очекују зимску сезону. Шеф Стручног штаба Љубиша Гајић очекује добре резултате свих такмичара а нарочито оних најстаријих и најискуснијих. Прошлог викенда атлетичари Вожда имали су контролу у Београду, у атлетског дворани на Војној академији, која је тренеру Гајићу послужила да види спремност својих најбољих такмичара.
– Могу вам рећи да су сви који су били на провери са успехом положили испит, каже очигледно задовољан искусни стручњак. Потврдило се моје очекивање да је тренутно најспремнији репрезентативац Давид Јовановић а одмах до њега су Јелена Тодоровић, Тијана Ђурђевић, Страхиња Радојевић и Миа Милић. Н ажалост, због вирусне инфекције остала је кући наша најбоља атлетичарка Марија Стојадиновић али и она је итекако спремна за напоре који је очекују.
Државни репрезентативац Давид Јовановић истрчао је на овј контроли лични рекорд у дворани пошто је стазу од 400 метара прешао за одличних 50,8 секунди. С обзиром да му је ово била прва трка у овој сезони и да је трчао из пуног тренинга, сасвим је реално очекивати да ће Давид током дворанске сезоне ову дистанцу истрчати „дебело“ испод 50 секунди а то значи место у државној репрезентацији и наступ на Балканским играма у Истанбулу. Он ће, иначе, током предстојеће зимске сезоне наступати у овој дисциплини али ће упоредо трчати и 60м препоне. Све у циљу што боље припреме за главни задатак – норма за одлазак и учешће на јуниорском првенству Европе у Шведској.
Добро су с епоказале и две младе али искусне спринтерке Вожда Јелена Тодоровић (18 година, тренира пуних 8 година) и Тијана Ђурђевић (17 година, тренира пуних 5 година). Јелена је добро одрадила деонице 5 х 200 метара и од ње је релано очекивати нове клупске дворанске рекорде у тркама на 400 и 800 метара. Тијана је, иако уопште не ради брзину, истрчала дав пута 60 метара за одличних 7,4 и 7,5 секунди. Тренер Гајић од ње с правом очекује трке испод осам секунди у зимској сезони а у главној је њен циљ улазак у јуниорску репрезентацију Србије што је сасвим реалан циљ.
Најмлађи али и најталентованији такмичар клуба Страхиња Радојевић (14 година) такође је врло добро спреман. Он је трчао контролу на 60 метара за одличних 7,2 секунди (његов најбољи резултат) а у скоку у даљ је, мерећи залет, направио два скока преко 6 метара што до сада није могао. Циљ овог младог и врло даровитог скакача су скокови око 6,50 метара током сезоне као и што је могуће бољи резултати у препонским тркама. Страхиња је знатно ојачао па ће сигурно предстваљати пријатно изненађење како зимске тако и летње сезоне.
Млада спринтерка Миа Милић (16 година) истрчала је 60 метара за одличних 7,7 секунди па ће она, тражећи своје место под атлетским сунцем, ове зиме покушати да истрчи ову деоницу испод 8 секунди (на „струју“). Миа има врло добре физичке предиспозиције па од ње треба очекивати врло добре резултате с обзиром да има већ сасвим солидно такмичарско искуство. На крају, на ову контролу Гајић је водио и почетницу Катарину Денић из Рибара која представља велики атлетски таленат. Она је у Београду радила елементе скока у вис за који има природне предиспозиције. Проверавајући брзину, истрчала је два пута 60 метара за одличних 8,4 и 8,5 секунди што је веома добро с обзиром да ова девојчица има превисоко тежиште за класични спринт а тренира тек непуних пет месеци.
У целини, тренер Гајић има разлога да буде задовољан. Иако раде у тешким условима, јагодински атлетичари биће спремни да успешно наступају у дворанској сезони за коју се већ деценијама спремају у класичној хали спортова са плочицама као подлогом (уместо тартана). Међутим, и са таквим условима јагодински атлетичари потпуно су равноправн противници Београђанима и Новосађанима који тренирају у топлим дворанама са тартан подлогом.
Љ.Г.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*